רוסטביף 

 

מצרכים:

2 ק״ג נתח סינטה או אנטריקוט טרי מיושן

לתערובת:

חרדל איכותי 

5-6 שיני שום כתושים

מעט טימין טרי

מעט רוזמרין טרי

מעט גרגרי חרדל 

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

שמן זית איכותי 

 

אופן ההכנה:

את נתח הבשר משאירים בטמפ׳ החדר למשך כ 15 דקות. 

 

בשלב הראשון יש לתת לרוסטביף מכת חום ״סגירה״ על מנת שיצלה מבחוץ ובכך נשאיר את הנתח עסיסי מבפנים ולא ניתן לנוזלים לצאת.

 

נכניס את הנתח לתנור שחומם מראש על 250 מעלות במצב טורבו למשך כרבע שעה. 

מוציאים את הנתח מהתנור ונמרח את כל התערובת על נתח הרוסטביף.

נחזיר את הנתח לתנור כאשר אנו מנמיכים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) וממשיכים לצלות עוד כ-20 דקות.

 

*שימו לב הנתונים מתייחסים לנתח במשקל של כ-2 קילו. במידה והנתח עבה מהרגיל או שוקל פחות או יותר יש להתאים את זמן הצלייה. 

 

לבסוף נוציא את הרוסטביף מהתנור ונניח לו להתקרר למשך כ 10 דקות 

*לא לפרוס בינתיים!

הרוסטביף שלנו מוכן 

ניתן להגיש עם תפוחי אדמה בתנור

 

ברווז צלוי בתפוזים

 

( 4 מנות ) מצרכים:

 

 1 ברווז

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

                                                           

מצרכים למרינדה (משרה):

 

5 כפות סילן ( דבש תמרים)

כוס מיץ תפוזים 

3 כפות שמן זית

1 כף סויה

קורט פלפל שחור

 

ההכנה:

 

מערבבים את כל המצרכים.

לוקחים את הברווז בשלמותו מפזרים פפריקה מתוקה ושמן זית.

מניחים את הברווז במגש, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות וצולים את הברווז במשך 30 דקות.

מוציאים מהתנור ושופכים מעליו חצי מכמות הרוטב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

לאחר מכן מוציאים שוב מהתנור ושופכים עליו את שאר הרוטב, מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

 

(תוספת מומלצת )

תפו"א בתנור עם קוביות תפוזים בשמן זית:

חותכים 3 תפו"א לחתיכות גדולות, מוסיפים 5-6 כפות שמן זית,מלח,פלפל שחור וקוביות תפוזים מתפוז 1

ומכניסים לתנור יחד עם הברווז.

 

בתאבון

 

 

שוקי עוף בקארי וחלב קוקוס

 

מצרכים:

 

8 שוקי עוף

1 פחית חלב קוקוס

2 כוסות מים חמים

2 בצלים גדולים קצוצים

4 שיני שום כתוש

מעט פלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה)

2 כפות תבלין קארי איכותי

1 בצל ירוק

שמן זית לטיגון

מלח

 

הוראות הכנה:

 

במחבת גדולה ועמוקה מטגנים קלות בשמן את שוקי העוף 

בסיום מעבירים אותם לכלי בצד

מקפיצים כ 2 דקות באותה מחבת את הבצל, השום והצ׳ילי

מוסיפים את חלב הקוקוס, המים ותבלין הקארי ומביאים לרתיחה

מערבבים היטב ומעבירים את שוקי העוף חזרה

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 דקות תוך כדי ערבוב

והוספת נוזלים לפי הצורך (העוף צריך להיות שקוע עד חצי גובהו)

מוסיפים מלח ומערבבים

 

קוצצים את הבצל הירוק ומקשטים מעל

 

* ניתן להגיש על אורז לבן

 

 

המתכונים שלנו

אטליז גדעון

מוצרי בשר ומעדנים

 

פרישמן 59 תל אביב

03-5245141

etlizgidon@gmail.com 

 

שלח

שם:

שדה חובה

Thank You!

The form has been successfully sent.

טלפון:

שדה חובה

מייל:

שדה חובה

הודעה:

שדה חובה